Workshop: What Design Can Do

Doe mee met de Clean Energy Challenge en meld je aan voor onze workshop What Design Can Do. Binnen deze workshop gaan we actief op zoek naar nieuwe aanknopingspunten voor vernieuwende diensten, en strategieën ontwikkelen voor toekomstbestendige steden.

Momenteel woont ongeveer de helft van de wereldbevolking in steden. En dat wordt er niet minder op. Daarnaast wordt de meeste energie gebruikt in grote steden. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt uit fossiele brandstoffen. Deze energiebron is de grootste oorzaak van klimaatverandering. Kortom, steden worden blootgesteld aan verschillende uitdagingen. Hoe maak je steden met een rijke historie, zoals Amsterdam, duurzaam en houd je ze bestand tegen klimaatverandering? Hoe zorg je dat mensen meer verbonden zijn met elkaar en met hun omgeving?

Om hier antwoorden op te vinden, heeft What Design Can Do de Clean Energy Challenge in het leven geroepen. Samen met IKEA Foundation, Gemeente Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en ABN AMRO nodigen ze designers en creatieve ondernemers uit om opnieuw na te denken over hoe we energie produceren, distribueren en gebruiken in onze steden. Deze uitdaging is gericht op het aanpakken van verschillende aspecten van energiegebruik in het grote steden, zoals energie interventies in de publieke ruimte, campagnes en buurtinitiatieven om mensen bewust te maken of alternatieven om de stad te verkoelen of verwarmen.

What Design Can Do
What Design Can Do is een platform voor de ontwikkeling van design om sociale innovatie en verandering teweeg te brengen. Via hun conferenties, uitdagingen en media ondersteunen ze ontwerpers bij het vinden van oplossingen voor de meest urgente kwesties van onze tijd.

Voor wie is deze workshop?

Heb jij een idee hoe we energievoorziening kunnen verduurzamen? Deze workshop is gratis en geschikt voor studenten, beleidsmakers, ontwerpers, creatieven etc. om te inspireren, oplossingen te bedenken, testen en lanceren voor de Clean Energy Challenge. Deze Design Jam maakt deel uit van de Embassy of Urban Transformation van Make Design Work.

Workshop:

  • Korte uitleg over thema en plan van aanpak

  • Actieve denk-oefeningen om je in een creatieve mindset te krijgen

  • Design Thinking toepassen op de Clean Energy Challenge

  • Prototypes maken en supersnel testen door de bezoekers van District E te confronteren

  • Actief ontdekken hoe het betrekken van de omgeving helpt om sneller én efficiënter te innoveren

Tour (optioneel)

  • Volledig verzorgde tour langs de meest innovatieve en vernieuwende projecten die te maken hebben met de Clean Energy Challenge

  • Speciaal voor de tour vertellen de makers en ontwerpers eigenhandig over hun projecten

  • Inclusief vervoer binnen Eindhoven en toegangsbewijzen
     

Na afloop is er een borrel en mogelijkheid tot diner.

 
STH-2.jpg

Locatie: The Student Hotel
Duur: 10:00 - 18:00
Taal: Nederlands en/of Engels
Geschikt voor: Beginners en gevorderden
Prijs: Gratis

Meedoen? Schrijf je hier gratis in!

 

O.a. deze organisaties Make Design Work