Het innovatieprogramma

Met het innovatieprogramma van Make Design Work gaan we een langdurige samenwerking aan om jou de juiste mindset aan te leren, zodat je zelfstandig en doeltreffend kan innoveren binnen jouw organisatie en/of team. Echt innoveren doe je namelijk samen. Wij stellen jouw dagdagelijkse praktijk in een ander daglicht, bieden nieuwe aanknopingspunten en plaatsen innovatie in de vijfde versnelling. Zo blijf je koploper en voel je je vertrouwd met (plotselinge) veranderingen. Make Design Work trekt jou uit de comfortzone en neemt je mee naar nieuwe, deels onbekende oplossingsrichtingen. En dat doen we niet door zoveel mogelijk post-its te plakken. Het innovatieprogramma is namelijk doorspekt van actie. Echt leren doe je namelijk door het te doen.

Complexe vraagstukken

Make Design Work werkt voornamelijk in de publieke sector, denk aan overheidsinstanties, zorginstellingen en NGO’s. Ons programma is speciaal opgezet voor sociaal maatschappelijke en complexe vraagstukken. Wij zijn experts op het proces, jij op de inhoud van jouw domein. Make Design Work zorgt ervoor dat het volledige programma in goede banen wordt geleid. Zo kan jij blijven doen waar je expertise ligt.

5 thema’s als houvast

Omdat elke organisatie anders in elkaar steekt is een op maat gemaakt innovatieprogramma belangrijk om daadwerkelijk impact te hebben. Samen brengen we alle behoeftes in kaart en ontwikkelen we een helder programma.

Naast dat een aantal onderdelen standaard wordt ingezet, kunnen er ook nog aanvullend elementen worden toegevoegd aan het programma. Het innovatieprogramma kan bijvoorbeeld de volgende onderdelen bevatten:

  • Context en doelgroep: Hoe krijg je een betere aansluiting met je doelgroep?

  • Strategie en experiment: Ontdek hoe je experimenterende organisatie krijgt

  • Analyse en iteratie: Leer hoe je kan leren van experimenten

  • Verandering en organisatie: Hoe neem jij je de rest van de organisatie mee in het innoveren?

  • Communicatie en vervolg: Ontwikkel een eigen innovation-playground en ontdek hoe je die het beste communiceert binnen je organisatie

Hoe lang duurt het?

De opzet is doorgaans een aantal (+/- 6) innovatietrainingen verspreid over een periode van enkele maanden (3 tot 24). De ervaring leert dat elke organisatie om een eigen programma vraagt. Daarom ontwikkelen we de programma’s altijd samen met de organisatie.

Tijdens elke sessie:

✓ Actieve denk-oefeningen om je in een andere mindset te krijgen
✓ Verschillende technieken toepassen op het aangedragen vraagstuk
✓ Prototypes maken en testen onder je de doelgroep
✓ Experimenten lanceren om aannames te valideren
✓ Leren door te doen

Innoveren doe je samen

Om een écht sterk programma te realiseren is het belangrijk dat Make Design Work een sterke samenwerking aangaat met jouw organisatie. Het traject wordt daarom strategisch begeleid door één van onze ervaren senior innovators. Deze senior innovator bewaakt de voortgang van het project, grijpt zonodig in en is altijd jouw eerste aanspreekpunt. Binnen de verschillende sessies werk je samen met de verschillende trainers van Make Design Work; van de creatieven tot aan de strategen.

Na dit innovatieprogramma:

✓ Is jouw voorgelegde vraagstuk of probleem getransformeerd tot één of meerdere oplossingen
✓ Weet je als de bliksem hoe je van idee tot realisatie komt
✓ Zet jouw team goede ideeën om in experimenten zodat ze gericht innoveren in een veranderende context
✓ Begrijp je de uitgebreide vaardigheden om innovatie laten landen binnen organisaties
✓ Kan je buiten de bestaande kaders denken en heb je vernieuwende perspectieven

* We passen de inhoud graag aan jouw wensen aan.

 

Locatie: Onze studio in Rotterdam / Op locatie
Deelnemers: Vanaf 6 personen
Duur: Min. 6 sessies
Taal: Nederlands en/of Engels
Geschikt voor: Beginners / Experts

 
IMG_7872.jpg

Wie leidt dit innovatieprogramma?

Designprofessionals die dagelijks als ontwerper actief zijn in het échte werkveld voor ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken. Onze trainers hebben allemaal meer dan 5 jaar ervaring als trainer én als ontwerper. 

Meer weten of direct reserveren?

 
MDW_Gordon_grijs.jpg

Wil je meer weten over het innovatieprogramma? Of wil je jouw programma al inplannen? Neem dan nu contact op met Gordon Tiemstra via +31 (0)6 34181784 of hello@makedesignwork.com

 

Klantcase: Planterra

Planterra ondersteunt gemeentes bij de verbetering van de openbare ruimte. Deze moeten anticiperen op grote ontwikkelingen op het gebied van technologie, duurzaamheid, vergrijzing, verdichting van steden en toenemende diversiteit in samenstelling. Dit vraagt om nieuwe werkwijzen, plannen en andere competenties van medewerkers. Daarom startte Planterra samen met Make Design Work het innovatieprogramma: Toekomst van Beheer. Een studieprogramma van zestien maanden om beheerders te leren verder te kijken dan Excel-sheets en technische randvoorwaarden.

Directeur Martin van der Zwan: “Als directeur houd ik de dienstverlening actueel, ondersteun ik gemeentes via advies en trainingen en verzorg ik landelijk cursussen. Voor gemeentes is het bijvoorbeeld lastig om passende vormen te achterhalen om inwoners te laten participeren. Er moet een omslag komen in de werkwijze van gemeentes. De trainers van Make Design Work laten de cursisten buiten de gebaande paden treden. Dat is even ongemakkelijk, maar het is bijzonder prettig om met Make Design Work samen te werken. Zo komen we verder. Make Design Work heeft innovatie hoog in het vaandel. Het team heeft de deskundigheid om vernieuwing op een andere manier aan te pakken.”
 
 

Kom ook in actie!

 

Liever innoveren in één dag?

Bekijk ook onze losse workshops

 

mdw-cube-1

Design Thinking

Kom in een innovatieve en actiegerichte mindset
Bekijk workshop
mdw-cube-1

Prototypes maken

Leer hoe je strategie tot leven wekt
Bekijk workshop
mdw-cube-1

Klantreis

Je dienstverlening begrijpen én verbeteren
Bekijk workshop

Deze organisaties innoveren met
Make Design Work