H-DDW
 

Make Urban Transformation Work

Tijdens de Dutch Design Week ‘18 zal Eindhoven’s District E (het centraal station en omgeving) omgetoverd worden in een playground waar experimenten, interventies en try-outs de toon zetten. In vijf actieve en mensgerichte workshop-dagen testen en ontwikkelen innovatie-afdelingen, beleidsmakers en ondernemers waardevolle nieuwe diensten en proposities. Niet in een workshop-ruimte, maar in het echt zodat eerste ideeën vanuit de praktijk gevalideerd en aangescherpt worden.

Iedere dag heeft haar eigen invalshoek op de toekomstige stad, zo komen we in vijf dagen o.a. in aanraking met de flexibele, zorgzame en bereikbare stad. Met The Student Hotel als stabiele uitvalsbasis en Make Design Work als energieke en ervaren facilitator worden de deelnemers voorbereid op een impactvolle en human-centered toekomst.

1. Tour

Tour.jpg
 • Inspiratietour langs DDW Highlights
 • Inclusief DDW ticket, vervoer en lunch
 

2. Workshop

Workshops.jpg
 • Crash course Design Thinking
 • Leer hoe je een experiment opzet
 • Test je ideeën meteen bij het publiek
 

3. Drinks

Drinks.jpg
 • Een Mix van deelnemers uit het bedrijfsleven, de creatieve industrie en publieke sector
 • Een informele setting en een borrel om elkaar beter te leren kennen
 

Dutch Design Week 2018

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Dit jaar vindt Dutch Design Week plaats van 20 tot en met 28 oktober.

 
 
Vlaggen
Make_Design_Work
 

Make Design Work

Make Design Work is een initiatief van service design bureau A/BZ. Onze jarenlange ervaring met het verbeteren van innovatietrajecten en opzetten van R&D afdelingen binnen kleine en grote organisaties bundelen we hier in ons workshop aanbod.

Als vernieuwend bureau ondervinden we dagelijks in levenden lijve hoe we innovatie efficiënt laten landen binnen organisaties. Onze workshops komen dus niet uit boekjes, maar uit échte ervaringen in het veld.

LogoOnWhite.png

The Student Hotel:
Learn to Make Design Work 

Make Design Work en The Student Hotel slaan de handen ineen. The Student Hotel gaat verder dan het aanbieden van onderdak aan studenten.

Tijdens de DDW is de The Student Hotel Eindhoven de uitvalsbasis waar deelnemers worden voorbereid op een impactvolle en human-centered toekomst. The Student Hotel is toegewijd aan het verwezenlijken van moderne voorzieningen en toffe ervaringen om de manier waarop we leven, werken en reizen te overtreffen.

Ze willen niet alleen studenten inspireren, maar ook reizigers, mobiele professionals, creatieve nomaden en ondernemende geesten. The Student Hotel is een plek waar iedereen met een studentengeest - nieuwsgierig, open, vrij, avontuurlijk - kan gedijen.

Make Urban Transformation Work:
Van 22 t/m 26 oktober iedere dag een actieve workshop én designtour voor nieuwe vaardigheden en verfrissende ideeën

Praktische informatie

 

+ Locatie

The Student Hotel Eindhoven
Stationsweg 1
5611 AA, Eindhoven

+ Tickets

Boek jouw plekje voor de workshops via deze link

+ Bereikbaarheid


Trein
Het kan niet makkelijker. The Student Hotel Eindhoven is 23 meter (!) verwijderd van Station Eindhoven. Check voor vertrek de Reisplanner op ns.nl.

Auto
Eindhoven is ook makkelijk met de auto te bereiken:

 • Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2
 • Vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58
 • Vanuit Antwerpen via de A67
 • Vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50

Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen.

+ Partners

Wil je partner worden van Make Design Work? Tijdens de workshops werken deelnemers onder begeleiding van het Make Design Work team aan jouw case.

Meer weten? Vul onderstaand formulier in of neem direct contact met Strategy Director Jan Belon via jan@afdelingbuitengewonezaken.nl of 010-8450910.

 
 
 
partner
 

Partner worden? 

Wil je partner worden van Make Design Work? Tijdens de workshops werken deelnemers onder begeleiding van het Make Design Work team aan jouw case.

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ik ben geïnteresseerd in: