Ervaar samen met collega’s wat Design Thinking nou eigenlijk is. In deze workshop doorlopen we in korte tijd alle stappen van deze methode door het écht te doen. 

Deze workshop is geschikt voor jou en je collega's die willen innoveren en willen werken aan een geschikte mindset. Jij en je collega's weten (nog) niet waar te beginnen om gericht te innoveren. Deze workshop introduceert jullie tot Design Thinking, laat zien hoe je het dagelijks toe kan passen en geeft praktische handvatten.

Wat gaan we doen?

  • Korte uitleg over de oorsprong van Design Thinking met voorbeelden uit onze eigen praktijk

  • Actieve denk-oefeningen om je in een andere mindset te krijgen

  • Alle fases van een Design Thinking proces doorlopen. Je leert de onmisbare tools die Design Thinkers gebruiken in hun werk

  • Design Thinking toepassen op een door jou aangedragen (complex) vraagstuk

  • Prototypes maken en supersnel testen onder je doelgroep

Hoe lang duurt het?

De duur van onze programma’s variëren tussen de 2 en 8 uur. We beginnen bij een kennismaking van 2 uur tot een volledige training van 8 uur zodat je elk vraagstuk kan aanpakken als een echte Design Thinker. De meeste workshops die we verzorgen duren 4 uur.

Ook kan je deze workshop verdelen over meerdere dagen en/of combineren met onze andere workshops. Weet je nog niet welke duur geschikt is voor jou en je team? Neem vrijblijvend hier contact met ons op!

Wie geeft de workshop? 

Design-professionals die dagelijks als ontwerper actief zijn in het échte werkveld voor ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken. Onze 6 trainers hebben allemaal meer dan 5 jaar ervaring als trainer én als ontwerper voor de meest uiteenlopende organisaties. Hierdoor kunnen ze vliegensvlug de diepte induiken, voorbeelden uit de eigen praktijk gebruiken en deelnemers prikkelen om gelijk aan de slag te gaan: leren door te doen.

 

Bereken nu jouw prijs 

Duur: *
Aantal sessies: *
Ik wil deze workshop combineren met:
(Optioneel)
 

Kom ook in actie!

 

Deze organisaties innoveren met Make Design Work

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie heeft intern het TestlabOM dat ervoor zorgt dat de organisatie slim kan anticiperen op technologische en maatschappelijke veranderingen. Met een gevarieerd en efficiënt programma inspireert het TestlabOM haar medewerkers en worden specifieke innovatietrajecten ontwikkeld. Voor verschillende trajecten maakt het TestlabOM gebruik van Make Design Work: het ontwikkelen van sterke strategieën en het aanleren van een Design Thinking mindset.

Innovator Danah de Boer: “We hebben enkele Design Thinking sessies gedaan waarbij verschillende stakeholders betrokken waren en we complexe vraagstukken hebben behandeld. Met de Make Design Work aanpak werden elkaars verwachtingen en belangen in kaart gebracht. Zo kwamen we erachter wie welke rol op zich moet nemen. Dit gaf de verdere samenwerking tussen alle partijen een nieuwe boost.”

Lees meer...